Úvod »MARANTZ» Marantz NA-11S1


        

Marantz NA-11S1

Síťový audio přehrávač řady Premium

novinka

 

Číslo produktu: 476

Marantz NA-11S1

 

Premiový přehrávač síťového obsahu je pravděpodobně ten nejvyspělejší audio přehrávač s DAC převodníkem, který byl u Marantz kdyzkonstruován. NA-11S1 přináší špičkové zvukové vlastnosti s možností streamování a množstvím variant připojení, to vše v provedeníkonstruovaném pro co nejjednodušší obsluhu a maximální flexibilitu. Přístroj dokáže reprodukovat dech beroucí kvalitu i z důvodu osazeníHi gh Current Audiophile D/A převodníkem DSD 1792 a současně také originálním DSP Marantz a především Digitálním Filtrem PEC777 -jde o high-end algoritmus používaný doposud pouze a jen v profesionálních nahrávacích studiích-nazýváme jej Marantz MusicalMastering . Tento typ filtrace dokáže zachovat podstatně širší zvukovou scénu a perfektní vyváženost. Jeho analogové audio obvodyzahrnují proslavené Marantz HDAM-SA2 a HDAM, což spolu s toroidním transformátorem zajišťuje dostatek výkonu, kdykoli je hopotřeba a to vše zabaleno v 5mm silném vrchním poměděném hliníkovém krytu, který minimalizuje vibrace a veškeré přeslechy a rušení.NA-11S1 je vybavený Ethernetovým portem a je možné jej tedy připojit nejen do domácí sítě, přijímat tisíce internetových rádií astreamovat hudbu z různých služeb jako Last.fm nebo Spotify.Dnešní nezbytností je pak Apple Airplay , díky níž může uživatel přehrávat přímo ze své knihovny iTunes a bez ohledu na zdrojové zařízení.Díky DLNA 1.5 kompatibilitě může stejně tak přistupovat ke svému lokálnímu úložišti a do sítě připojených NAS serverů a přehrávatmnožství audio i video kodeků. Klasické koncerty nebo jiná představení zaznamenaná bez mezer budou díky systém u Gapless playpřehrávány bez mezer mezi skladbami.Přední a zadní panel je navíc vybavený USB konektorem, který dále rozšiřuje možnosti přístroje o využití iPhone a iPod a jejich připojenídigitální cestou, která vám nabídne dosud nepoznanou čistotu, dynamiku a bohatost detailů.Přední USB typu A je připravený pro přenosná zařízení a USB paměti. USB – B konektor pracuje v asynchronním režimu pro připojení PCnebo MAC přímo a podporuje 192kHz/24bit ale také DSD 2.8MHz a 5.6MHz pro maximální univerzalitu.Návdavkem je pak nově vyvinutá „Ground/Signal Isolator Technology“ pomáhající redukovat šum v PC pro dosažení co možná nejvyššíkvality a čistoty.Přístroj je také vybavený zdvojeným digitálním vstupem, aby jej bylo možné využívat jako vynikající D/A převodník. Analogové výstupyjsou osazeny nesymetrickými RCA i symetrickými XLR konektory.

 

D/A Conversion Advanced Segment
DAC IC DSD1792A
Digital Filter DSP (Marantz)
Noise Shaper DSP (Marantz)
Dithering DSP (Marantz)
Low Pass Filter stage HDAM SA2
Output Buffer HDAM SA2
Headphone amp Discrete

 

 

Vyjádření EISA k oceněnému Maratz SA-11S1:

Pokud jsou síťové audio výrobky doposud konstruovány především s důrazem na pohodlí spíše než na zvukovou kvalitu, pak model Marantz SA-11S1 představuje významný zlom na cestě jejich vývoje. Nejenže nabízí A i B USB konektor-pro iZařízení, flashové paměti případně při připojení k PC/Mac, jsou také vybavené ethernetovým portem pro přístup do domácí sítě a NAS serverům, čímž se stává fantastickou výstupní branou audio dat z vašich úložišť. Přístroj podporuje přenos DSD přes USB, a přirozeně také Airplay a DLNA certifikaci, streamovat je tedy možné i bezdrátově. Zpracování je samozřejmě naprosto dokonalé a jeho zvukový projev nelze označit jinak, než jako aristokratický.

Marantz NA-11S1 je bez jakýchkoli zbytečných debat streamer „par excellence“!

Ocenění EISA jasně ukazuje, že Marantz stanoví tímto zařízením zcela nová měřítka a že NA-11S1 je  perfektním partnerem dalších přístrojů řady 11S3, která sestává z PM-11S3 zesilovače a SA-11S3 SACD přehrávače.

 

Awards

  • NA11 "Highly Commended" Hi-Fi News

    "Marantz's new NA-11S1 shows just what is possible from modern high-res digital sources. It has a plethora of facilities, including stable streaming and USB provision, and is beautifully built. Its subtle, smooth and intricately detailed sound sets an enviable standard."

  • Best Product 'Digital Audio Player' 2013-2014

    "If networked audio systems have typically been designed for convenience rather than ultimate sound quality then this new digital audio player from Marantz marks a turning point in the evolution of home hi-fi. In addition to offering USB Type A and B sockets – for iDevices, memory sticks and connection to a PC or Mac – the
    NA-11S1 includes an Ethernet port for access to a NAS drive or to become part of your wired home network. The new DSD-over-USB protocol is also supported. Naturally, AirPlay and DLNA connectivity is included, so you can wirelessly stream music from your computer or mobile device. The player is immaculately finished while its subtle, smooth and intricately detailed sound is always musical, setting an
    enviable standard. Without doubt, the NA-11S1 is a supreme streamer."

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

ZDc3Yjc0