Úvod »CAMBRIDGE AUDIO»Předzesilovače » CAMBRIDGE AUDIO AZUR 851E


        

CAMBRIDGE AUDIO AZUR 851E

Předzesilovač

 

Číslo produktu: 20000

Cambridge Audio 851E & 851W
Cambridge has replaced its 840 series pre/power amps with Azur 851 models in line with last year's changes further down the line. The 851E preamp has eight inputs, three of them switch-able between XLR and RCA for balanced and unbalanced connections. It uses an "ultra low distortion, linear" volume control and has impedance buffering modules which separate amplifier and signal impedance for more consistent sound across sources. Someone also let slip that a digital 851D version of this preamp will also soon be available.
The Azur 851W is a 200 watt/channel stereo power amp which uses a refined version of Cambridge's XD combination of class A and class AB techniques. It too has impedance buffering and can be bridged to form a 500 watt monoblock. Prices had not been confirmed at the time of writing.

 

Cambridge Audio Azur 851 - komfort digitální hudby v highendové kvalitě ...

Nejaktivnější britský výrobce kvalitní elektroniky Cambridge Audio, který je leaderem ve vývoji velmi kvalitních, ale cenově dostupných přístrojů opět zvednul laťku.Tentokrát potěší náročné audiofily uvedením nových modelů své nejvyšší, osmičkové řady. Ta má ambice konkurovat mnohem dražším přístrojům zavedených highendových firem a to nejen cenou, ale i svými schopnostmi a zvukovou kvalitou.

Více než dva roky pracoval tým vývojářů z Cambridge Audio na přepracování oblíbeného CD přehrávače 840C a převratného zesilovače 840Av2. S jasným cílem nabídnout nejen lepší zvuk, ale hlavně nové vlastnosti a vytvořit tak velmi flexibilní hi-fi systém, pro co nejširší okruh milovníků hudby.


Integrovaný zesilovač Azur 851A třídy XD

Britští inženýři ještě více zdokonalili své zapojení zesilovače třídy XD, které poprvé uvedlo Cambridge Audio na trh u modelu Azur 840A. Toto zapojení spojuje kultivovanost a minimální zkreslení zesilovačů třídy A s účinností a výkonem nejlepších zástupců třídy AB. Nyní nabízí ještě nižší zkreslení na nejvyšších frekvencích, aniž by to mělo nepříznivý dopad na účinnost zesilovače. Integrovaný zesilovač 851A třídy XD tak kombinuje dynamiku a silný výkon, s nebývale detailním podáním a extrémně nízkým zkreslením.

Pro napájení zesilovače použili konstruktéři dva toroidní transformátory. Větší, se dvěma odbočkami a dvěma samostatnými usměrňovači, umožňuje výkonovému zesilovači pracovat v režimu dual mono a poskytuje mu velkou výkonovou rezervu 120 W do 8 Ω (200 W do 4 Ω) a schopnost rozehrát i náročné reprosoustavy. Menší transformátor napájí obvody předzesilovače. Špičkovou přesnost regulace hlasitosti a souběh kanálů zajišťuje soustava velmi přesných odporů, přepínaná pomocí aktivních prvků, na rozdíl od svého předchůdce, který používal relátka. Tónové korekce basů a výšek je možné stiskem tlačítka přemostit a používat zesilovač v lineárním režimu Direct.

Pro připojení různých zdrojů signálu je Azur 851A vybaven dvěma symetrickými XLR vstupy a sedmi nesymetrickými, cinchovými vstupy. Nový černý inverzní displej nabízí možnost vstupy pojmenovat.

Ochranu zesilovače před nejrůznějšími nástrahami zabezpečuje vylepšená verze patentovaného systému ochrany CAP5. Ten chrání zesilovač a připojené komponenty před poškozením, provedením diagnostiky při zapnutí i během provozu.

CD přehrávač / DA převodník / předzesilovač Azur 851C

Integrovaný CD přehrávač, DA převodník a digitální předzesilovač byl navržen tak, aby se mohl stát jádrem highendového hudebního systému. Představuje tři komponenty v jednom - DA převodník, CD přehrávač a digitální předzesilovač. Jako highendový DA převodník, umožňuje Azur 851C připojit, prostřednictvím jeho digitálních audio a USB audio vstupů, velké množství zařízení, jako jsou počítače, hudební streamery nebo digitální doky pro chytré mobily a tablety. Jeho nekompromisní konstrukce samozřejmě nabízí úžasnou kvalitu přehrávání CD disků a reprodukci i těch nejjemnějších detailů.

Dosud nejlepší převodník, jaký byl u Cambridge Audio vyvinut, používá dva DA konvertory AD1955 od Analog Devices v?duálním diferenciálním zapojení, 32-bitový procesor Black Fin DSP od téže firmy a nejnovější generaci technologie ATF2 (časově proměnné filtrace) pro převzorkování dat na rozlišení 24 bitů / 384 kHz, od švýcarských Anagram Technologies. Tento způsob zpracování dat téměř eliminuje jiter a zachovává linearitu i u signálu s mimořádně nízkou úrovní, což se příznivě projevuje na přirozené reprodukci tichých pasáží, mikrodetailů a jemných nuancí nahrávek. Výsledkem je zvýšení kvality každého hudebního formátu. A to nejen MP3 souborů s nízkým datovým tokem a CD nahrávek, ale nejlépe ze všeho je to slyšet u nekomprimovaných studiových master souborů. Jemné doladění zvuku umožňují posluchači tři nastavitelné filtry (lineární / minimální / strmý).

Načítání dat z CD disků má na starosti vlastní Cambridge Audio mechanika a CD-S3 servo, které zaručují přehrávači bezchybný přísun digitálních informací z CD a hladký chod.

Stále více uživatelů používá digitální audio zdroje, jako jsou počítače, digitální síťové přehrávače, dokovací zařízení pro mobilní telefony a další. Azur 851C je ideálním partnerem pro takové přístroje, protože umožňuje digitální regulaci hlasitosti a vyvážení kanálů. To z něj dělá zároveň digitální předzesilovač, který můžete připojit přímo k výkonovému zesilovači nebo k aktivním reprosoustavám.

Všechny analogové stupně a obvody filtrace od převodníků k výstupu jsou zapojeny symetricky. Symetrický (XLR) výstup umožňuje odpovídajícím způsobem připojit zesilovač 851A nebo jiný highendový zesilovač. K dispozici je samozřejmě i klasický cinchový RCA výstup. Jeden AES-EBU symetrický digitální vstup/výstup a dva nesymetrické digitální vstupy (optický nebo koaxiální pro?oba) umožňují připojit nejrůznější digitální zařízení a použít přehrávač 851C jako DA převodník. Vysoce kontrastní černý inverzní displej podporuje funkci CD-text, stejně jako schopnost přejmenování digitálních vstupů.

Robustní platformu oběma přístojům poskytuje akusticky tlumené celokovové šasi s čelním panelem z kartáčovaného hliníku. Pomocí nového dálkového ovladače je možné ovládat nejen přístroje řady 851 a ostatní Azur produkty, ale také telefony a tablety v dokovací stanici iD100.

Přístroje se dodávají v černém nebo stříbrném provedení a zesilovač, stejně jako přehrávač, stojí 39.990,- Kč.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

ZTZkN